Στο πλαίσιο του προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου INCLUSIVE SCHOOLS, ο εκπρόσωπος του προγράμματος κύριος Ηλίας Μάστορας επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Ο  κύριος Μάστορας παρουσίασε στα τμήματα Β1 και Γ1 τη φιλοσοφία του προγράμματος, το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της έννοιας της συμπερίληψης στο σχολείο μέσα από την πραγματοποίηση δράσεων που μπορούν οι ίδιοι οι μαθητές/οι ίδιες οι μαθήτριες να υλοποιήσουν, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σχολείο χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και σεβόμενο τη διαφορετικότητα.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξοικειώθηκαν με τις αρχές του προγράμματος μέσα στην τάξη με  ευχάριστο και συμμετοχικό τρόπο. Στη συνέχεια, κατέβηκαν στην αυλή του σχολείου, όπου τους περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο κύριος Μάστορας παρουσίασε και έπαιξε με τους μαθητές και τις μαθήτριες ένα διαδραστικό παιχνίδι με μπάλα μέσα από το οποίο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο και τα ίδια τα παιδιά μπορούν να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους δράση.

Με την υπόσχεση να πραγματοποιήσουν τη δική τους δράση, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχαιρέτησαν τον κύριο Μάστορα έχοντας περάσει μία ευχάριστη ώρα ως ανάπαυλα από τα μαθήματά τους.

Υπεύθυνη δράσης: κυρία Έφη Δάμτση, Αγγλικής