Διαδικτυακό Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων : «Κι αν ήσουν εσύ;»Διαδικτυακό Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων : «Κι αν ήσουν εσύ;»

Στις 8 Ιουνίου 2021 διοργανώθηκε διαδικτυακά το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας ‘’Το όνομά σου: ένας ψίθυρος από αστέρι σε αστέρι’’ από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Κι αν ήσουν εσύ;’’, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση(IDEA). Επιπλέον, το ‘’Κι αν ήσουν εσύ;’’ είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Ο Mahdi Asadi, μαθητής του τμήματος Γ2, συμμετείχε στο φεστιβάλ και με πολλή ευαισθησία μίλησε και παρουσίασε την ιστορία του ονόματός του στη μητρική του γλώσσα μέσα από ένα κείμενο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης στην τάξη και με το οποίο θέλησε να μας δείξει πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα της έκφρασης στη ζωή του ανθρώπου. Παράλληλα, ο μαθητής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δημιουργίες και άλλων μαθητών/μαθητριών από άλλα σχολεία, όχι μόνο σε σχέση με το θέμα της ιστορίας του ονόματος ενός ανθρώπου αλλά και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, Mahdi!

Υπεύθυνες της δράσης για το σχολείο ήταν οι κυρίες Δάμτση Ευθυμία, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, και Καμπουρίδου Αικατερίνη, ψυχολόγος του σχολείου.

ASADI-MOHAMMAD-MAHDI-Γ2-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ