Η δεύτερη εξόρμηση του σχολείου μας έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στη Ροτόντα, στην Αψίδα του Γαλερίου, στην Αψιδωτή αίθουσα και στο Γαλεριανό συγκρότημα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πρώτα παρακολούθησαν την ψηφιακή παρουσίαση για τα παραπάνω μνημεία, που ετοίμασε η κ. Κ. Ακανθοπούλου, καθώς και την “Εικονική περιήγηση στο ανάκτορο του Γαλερίου κατά την Ύστερη Αρχαιότητα” της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης (2015) [εδώ]. Εξηγήθηκαν όροι, απαντήθηκαν ερωτήσεις, λύθηκαν απορίες. Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκεφθήκαμε την έκθεση «Η λάμψη του ψηφιδωτού. Αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα», που φιλοξενείται στη Ροτόντα, βγάλαμε φωτογραφίες στην Καμάρα, μελετήσαμε κατόψεις και είδαμε φωτογραφίες των ευρημάτων στην Αψιδωτή αίθουσα (Δημ. Γούναρη – Αλ. Σβώλου) και, τέλος, περπατήσαμε στα ίχνη του Γαλερίου στο ανάκτορό του (πλατεία Ναυαρίνου).

Η δίωρη περιήγησή μας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο μας σχετικά με όσα είδαν και άκουσαν.

 

https://gym-diap-thess.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2019/10/ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ-στη-ΡΟΤΟΝΤΑ.pdf