Στις 28 Μα̈́ιου 2019,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε η συμμετοχή του σχολείου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2018, η οποία για αυτή τη χρονιά είχε ως θέμα της το ελληνικό δημοτικό τραγούδι. Η παρουσίαση αποτελούνταν από γλωσσικές και εικαστικές δραστηριότητες που σχεδίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με την επίβλεψη των κυριών Μαντζαρίδου Άννας (Φιλόλογος), Δάμτση Ευθυμίας (εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας), Τσαντήλα Μαρίας (εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας) και Προδρόμου Χρυσούλας (εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας). Ιδιαίτερα σημαντική για την ολοκλήρωση της δράσης αυτής ήταν η συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου κυρίου Καστανιώτη Δημητρίου, των κυριών Ακανθοπούλου Καλλιρρόης (Θεολόγος), Μπρόζου Βασιλικής (εκπαιδευτικός Οικιακής Οικονομίας) και των κυρίων Τσούρου Μιχαήλ (εκπαιδευτικός Πληροφορικής), Κουμανδράκη Αντωνίου (εκπαιδευτικός Μουσικής), Παπανικολάου Χρήστου (εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών) και Χουρπουλιάδη Ελευθερίου (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κύριος Θεόδωρος Μανιάκας.

Πολλές ευχαριστίες και στα υπόλοιπα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού για την οποιαδήποτε βοήθεια προσέφεραν όσον αφορά στην ολοκλήρωση και προβολή της δράσης και ιδιαίτερα στις κυρίες Ακανθοπούλου Καλλιρρόη και Τσαντήλα Μαρία.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συμμετέχουσες μαθήτριες στη δράση αυτή ήταν οι παρακάτω:

  1. Pallada Gabi (A1)
  2. Gazashvili Jondo (B1)
  3. Khatiashvili Giorgi (B1)
  4. Oso Bashar (Γ1)
  5. Οτσέλλι Ράφαελ (Γ1)
  6. Σάκιτς Άντι (Γ1)
  7. Σάκιτς Ρέντι(Γ1)
  8. Kalinina Veronika (Γ2)
  9. Basbuga Beyzanur (Γ2)
  10. Αρβανιτίδης Λουτφίγε (Γ2)

Πολύτιμη, ωστόσο, ήταν και η συμβολή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου.

Τη δράση παρουσίασαν οι κυρίες Δάμτση Ευθυμία και Τσαντήλα Μαρία.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες και όλες και σας περιμένουμε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών τον Σεπτέμβριο του 2019.